ABOUT

HAYIN VSAKDAN

Ideja za zapisovanje utrinkov iz življenja begunke Haye in njene družine je nastala januarja leta 2017, ko sem kot prostovoljka razmišljala, kako na svoj način pomagati ljudem, ki so zaradi različnih razlogov prišli v Slovenijo. Zdelo se mi je, da bo širjenje pozitivne podobe beguncev in migrantov pomagalo pri njihovem vključevanju v družbo. V enem letu druženja in pomaganja drug drugemu smo se marsikaj naučili. Delili smo vesele, a tudi žalostne trenutke, kajti nova država prinaša nove izzive na področju sporazumevanja, bivanja in služb. Poleg Hayinih utrinkov poskušam v blog vključiti tudi druge teme, povezane z migracijami.

Haya je frizerka srednjih let, ki živi v Ljubljani in je poročena mama s petimi otroki. Rada kuha, ustvarja nove recepte in ureja pričeske svojih prijateljic. Je nasmejana in klepetava oseba, ki uživa v učenju tujih jezikov.

Od povprečne Ljubljančanke jo loči dejstvo, da prihaja iz Sirije. Je begunka s priznano mednarodno zaščito. Hayo in njeno družino sem spoznala pri nevladni organizaciji Odnos in med nami se je spletlo prijateljstvo. Utrinke našega druženja, ki poteka v mešanici slovenščine, angleščine in arabščine, bom delila z vami. V času naših aktivnosti Hayi pomagam s slovenskim jezikom, ob enem pa skupaj preskakujemo stereotipe o beguncih in svetovnih religijah ter drugačnost spreminjamo v enakost.

odnos

HAYA’S DAILY LIFE

Haya is a middle-aged hairdresser who lives in Ljubljana. She is married and a mother of five children. She enjoys cooking, creating new recipes and making hairstyles for her friends. She loves to smile and is a chatty person who enjoys learning foreign languages.

The fact that she comes from Syria, separates her from the average inhabitant of Ljubljana. She has a refugee status under international law. I met Haya and her family while working for NGO Odnos and we immediately connected. I will share insights of our hangouts with you. We communicate in the mixture of Slovenian, English and Arabic language. I am helping Haya with Slovenian language and together we are overcoming stereotypes of refugees, world’s religions and otherness. We are changing otherness into sameness.

Advertisements