Priprava pite

O piti (arabskem kruhu) je bilo napisanih že nekaj besed, saj je le ta del vsakodnevne prehrane Hayine družine. Pita ni poznana samo na bližnjem vzhodu, ampak tudi v mediteranski kuhinji.


Sestavine:

1kg moke

2 kozarca vode

1 vrečka suhega kvasa

1 žlica sladkorja

½ žlice soli


Sestavine zgnetemo v testo in ga pustimo pokritega od 2 do 3 ure. Po premoru naredimo kroglice premera 5cm, ki jih razvaljamo z valjarjem. Razvaljano testo pustimo stati 10 minut, zatem polovico premažemo z zatarjem, ki smo ga zmešali z olivnim oljem. Po želji na testo nanesemo drug nadev. Pito lahko pripravimo brez nadeva in jo uživamo kot kruh. Drugo polovico testa položimo čez namazano polovico. Medtem zagrejemo ponvo, na katero damo pripravljeno testo. Na vsaki strani ga pustimo segrevati približno 1 minuto. Ob piti postrežemo humus in svežo zelenjavo.

SI_20170429_125722

 

Advertisements